YOUNGCOLLECTORS.BE

youngcollectors.be is het online platform van de YOC-leden en profileert zich naar de kunstmarkt als een kwalitatieve filter van het online aanbod hedendaagse kunst. De selectie is streng zodat je werk kwalitatief is omringd. Uiteraard is elke selectie subjectief maar toch zijn er een aantal objectieve criteria waaraan een ‘goed’ kunstwerk altijd voldoet.

Collectief bereik je meer kunstliefhebbers dan individueel. Je netwerk wordt aangevuld met het netwerk van andere kunstenaars. Daarnaast wordt youngcollectors.be niet louter digitaal gelanceerd maar zal ze als nevenproject door Galerie Dessers worden gepromoot bij haar publiek waardoor je zichtbaarheid van bij de start gegarandeerd is.

Na het indienen van je aanvraag, buigt een onafhankelijke adviesraad onder leiding van curator Hilde Van Canneyt zich over je werk. De eerste adviesraad zal doorgaan op vrijdag 31 mei 2019. Maandag 17 juni krijg je bericht samen met een beknopte feedback. De volgende adviesraden zijn ingeroosterd op 28 juni, 26 juli en 30 augustus 2019.

LIDMAATSCHAP

als je aanvaard wordt als YOC-lid, betaal je een bijdrage in de kosten van €180 per jaar (exclusief 21%btw) wat neerkomt op €15 per maand.

 

INBEGREPEN IN JE LIDMAATSCHAP : 

professionele vormgeving van je portfolio-pagina op youngcollectors.be

begeleiding in de keuze van je afbeeldingen

optimalisatie van de afbeeldingen met photoshop

upload door YOC van zes afbeeldingen met titel, techniek, afmetingen 

redactie van je Artist Statement 

je contactgegevens en/of een link naar je website

online promotie van je portfolio gericht naar professionelen en kunstverzamelaars

indien je nog geen website hebt, kan je youngcollectors.be/jouw naam in de toekomst gebruiken als website. 

YOC ondersteunt,  maar is geen tussenpersoon in contacten of verkopen. De intermediair is de kunstenaar zelf. Je betaalt geen commissie en blijft onafhankelijk.

LANCERING

youngcollectors.be zal gelanceerd worden op 1 augustus 2019. Vanaf vrijdag 10 mei kan je je aanvraag indienen. Indien je aanvaard wordt, zal je lidmaatschap ingaan op 1 augustus 2019.