MENU

LAUNCH EIND SEPTEMBER 2021

Een grote groep hedendaagse kunstenaars maken momenteel gebruik van diverse kanalen (social media en online platformen) om zichzelf te promoten en hebben een netwerk opgebouwd. Toch kan het beter. Elke kunstenaar ambieert zichtbaarheid. De meeste kunstenaars weten dat ze een grote groep kunstliefhebbers niet bereiken. Daarnaast hebben ze nood aan een gelijkgestemd klankbord, advies of feedback.
YOC is een persoonlijk project van Katrien Dessers. Met de oprichting van het platform wil ze een bijdrage leveren aan zichtbaarheid voor hedendaagse kunstenaars. YOC staat volledig los van de reguliere werking van galerie Dessers die haar infrastructuur en netwerk ter beschikking stelt als professionele omkadering van YOC waardoor zichtbaarheid van bij de start gegarandeerd is.
.
YOC?
.
.
Van 12 tot en met 26 juni 2022 stelt Galerie Dessers haar ruimte van 530m2 ter beschikking aan de kunstenaars die geselecteerd worden door YOC en zal ze een groepstentoonstelling organiseren verdeeld over de vier tentoonstellingssets.
.
.

Hoe kan je deelnemen aan de groepstentoonstelling in juni?

.
.
Er gaat altijd een selectie vooraf aan toonkansen. Ook YOC ontsnapt daar niet aan. Het aantal beeldende kunstenaars in België is moeilijk te achterhalen, maar het zijn er veel. Om YOC werkbaar te houden, dient er bijgevolg geselecteerd te worden met als uitgangspunt kunstenaars te aanvaarden die appelleren aan het hedendaagse referentiekader en bijgevolg een beeldtaal hanteren die dat referentiekader actualiseert.
.
.
1. YOC zal een OPEN CALL organiseren via Instagram en andere kanalen. Elke hedendaagse kunstenaar die niet verbonden is aan een galerie, kan deelnemen. Alle media zijn toegelaten. De kunstenaars worden beoordeeld op potentieel, persoonlijkheid, consistentie en beeldkracht. Bij een positieve beoordeling krijgen tien hedendaagse kunstenaars een toonkans in juni tijdens een groepstentoonstelling in de NOMAD-ruimte. De deelname is gratis.
.
.
2. WORKSHOPS
De ZEST-ruimte zal tijdens de groepstentoonstelling in juni ingevuld worden door de cursisten die deelgenomen hebben aan de workshops. De info- en feedbacksessies zin bedoeld voor kunstenaars die nood hebben aan begeleiding en info als het gaat om artist statements, consistentie van portfolio’s, prijszetting en samenwerkingsverbanden. Ze worden ondersteund in de uitbouw van hun artistieke loopbaan, krijgen tips hoe ze zich in de markt moeten zetten en ontmoeten daarnaast andere kunstenaars waarmee ze ervaringen kan uitwisselen. De info-en feedbacksessies zijn betalend en starten in februari 2022.
.
.
3. SOLO SHOWCASE
Uit de open call en de groep cursisten zal één kunstenaar door een adviesraad geslecteerd worden voor een solo showcase in de ZOOM-ruimte. Een soort wedstrijd dus met als prijs een solo-presentatie.
.
.
We werken achter de schermen verder aan de praktische uitwerking. De vernieuwde site zal eind september online gaan.
.
Als je op de hoogte wil blijven, volg ons dan op Instagram.

ophoopvanzeg

YOC - FOLLOW US

instagram-icon-png-download-white-logo-free-social-instagram-logo-vector-2017-1156285509326avakqhwk
Unknown

GALERIE DESSERS - FOLLOW US

instagram-icon-png-download-white-logo-free-social-instagram-logo-vector-2017-1156285509326avakqhwk
pexels-photo-90056 (1)

POWERED BY

logozwart