MENU

Je bent kunstenaar en je werk getuigt van potentieel en persoonlijkheid. Je maakt gebruik van diverse kanalen om jezelf te promoten en hebt een netwerk opgebouwd.

Toch kan het beter. Net als elke kunstenaar ambieer je een maximum aan zichtbaarheid. Je weet dat je een grote groep kunstliefhebbers niet bereikt.

Daarnaast heb je af en toe nood aan een gelijkgestemd klankbord, advies of feedback.

Als je je hierin herkent, kan je een aanvraag indienen om lid te worden van YOC, een professioneel platform voor hedendaagse kunst dat je zichtbaarheid, profilering en artistieke groei een boost geeft.

Elke hedendaagse kunstenaar die niet verbonden is aan een galerie, kan zich kandidaat stellen. Alle media zijn toegelaten. Je aanvraag wordt beoordeeld op potentieel, persoonlijkheid en beeldkracht. Bij een positieve beoordeling kan je lid worden van YOC.

YOC is een nevenproject van Galerie Dessers en heeft als doel meer hedendaagse kunstenaars een platform te bieden, gestoeld op veertig jaar ervaring als intermediair op het vlak van beeldende kunst.

 

Elke onafhankelijke, hedendaagse kunstenaar die in België woont, kan zich kandidaat stellen. Opleiding, ervaring of leeftijd zijn niet belangrijk. Alle media zijn toegelaten. Je werk wordt gecureerd en beoordeeld op beeldtaal, eigenheid en gelaagdheid. Bij een positieve feedback kan je lid worden van YOC.

 

En dan?

 

1.

YOC bundelt de portfolio’s van de gecureerde kunstenaars op youngcollectors.be. De site richt zich in de eerste plaats naar Young Collectors, een groeiende groep kunstliefhebbers met een passie voor hedendaagse kunst. Daarnaast zal de site gelinkt worden aan de site van Galerie Dessers. YOC waakt over de kwaliteit, de vormgeving, verzorgt je uploads en de promotie voor een optimale zichtbaarheid, maar is geen tussenpersoon in contacten met professionelen of potentiële kunstkopers en vraagt bijgevolg ook geen commissie op gerealiseerde verkopen.

2.

YOC organiseert per jaar acht groepstentoonstellingen waarvoor je je als YOC-kunstenaar kandidaat kan stellen. Voor de selectie wordt beroep gedaan op externe curatoren. De tentoonstellingen worden geïntegreerd in het tentoonstellingsprogramma van Galerie Dessers. YOC verzorgt de professionele omkadering en de verkoop, maar vraagt geen commissie. Je blijft onafhankelijk en betaalt een beperkte bijdrage in de kosten.

3.

Verder kan je als YOC-kunstenaar lezingen bijwonen en deelnemen aan infosessies ter bevordering van je zichtbaarheid en profilering als hedendaags kunstenaar. Je wordt ondersteund en begeleid in de uitbouw van je artistieke loopbaan en ontmoet daarnaast andere kunstenaars waarmee je ervaringen kan uitwisselen.

Vermits YOC geen commissie aanrekent, betaal je een bijdrage van €180 per jaar (excl. 21% btw) wat neerkomt op een maandelijkse investering van €15.

 

Wat is jouw return?

Online zichtbaarheid

Als lid heb je recht op een persoonlijke pagina op youngcollectors.be met je cv, acht afbeeldingen en een link naar je website en/of contactgegevens. De site is geen online galerie maar een hefboom naar meer zichtbaarheid. Je wordt omringd door de portfolio’s van andere talentvolle, hedendaagse kunstenaars gefilterd op basis van kwaliteit en prijszetting.

 • begeleiding in de selectie van acht afbeeldingen
 • advies op het vlak van de juiste prijszetting
 • uploads en opmaak worden door YOC verzorgd, je hoeft niets te doen
 • geïnteresseerden worden rechtstreeks naar je doorgelinkt
 • je handelt bijgevolg zelf een eventuele verkoop af en betaalt geen commissie

Groepstentoonstellingen

YOC-leden kunnen zich kandidaat stellen voor deelname aan groepstentoonstellingen.

 • professioneel georganiseerd door YOC
 • je stelt je werk een maand tentoon in één van de sets van Galerie Dessers
 • je stelt tentoon met gelijkgestemde kunstenaars
 • je werk wordt opgenomen in een tentoonstellingscatalogus
 • je betaalt een vaste bijdrage
 • je betaalt geen commissie bij verkoop

Deskundige begeleiding

Als lid kan je deelnemen aan workshops, feedback- en infosessies waar je andere kunstenaars ontmoet. De workshops (2 uur) gaan door onder professionele begeleiding met maximum tien kunstenaars. Als lid betaal je €25.

 • Hoe bepaal ik mijn prijszetting?
 • Samenwerken met galeries. Hoe doe je dat?
 • Do’s – en – don’ts bij de verkoop van kunst
 • Het belang van social media, artist blogs en portfoliodrukwerk
 • Feedback – Waar ligt de kracht van mijn werk?
 • Het belang van een Artist Statement.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.