YOC?

Je bent kunstenaar en je werk getuigt van potentieel en persoonlijkheid. Je maakt gebruik van diverse kanalen om jezelf te promoten en hebt een netwerk opgebouwd.

Toch kan het beter. Net als elke kunstenaar ambieer je een maximum aan zichtbaarheid. Je weet dat je een grote groep kunstliefhebbers niet bereikt.

Daarnaast heb je af en toe nood aan een gelijkgestemd klankbord, advies of feedback.

Als je je hierin herkent, kan je een aanvraag indienen om lid te worden van YOC, een gecureerd en professioneel platform voor hedendaagse kunst dat je zichtbaarheid en artistieke groei een boost geeft.

WIE?

YOC is een nevenproject van Galerie Dessers met als doel meer hedendaagse kunstenaars een platform te bieden. Op 22 september 2019 werd de vernieuwde galerie geopend met 530m2 hedendaagse kunst verdeeld over vijf tentoonstellingssets waarvan de volledige ruimte twee maal per jaar zal ingevuld worden door YOC-kunstenaars. YOC wordt ondersteund door Galerie Dessers, maar staat volledig los van de reguliere werking van de galerie.

VOOR WIE?

Elke hedendaagse kunstenaar kan zich kandidaat stellen. Alle media zijn toegelaten. Je aanvraag wordt voorgelegd aan een adviesraad o.l.v. curator Hilde Van Canneyt en beoordeeld op persoonlijkheid en beeldkracht. Bij een positieve beoordeling kan je lid worden van YOC.

EN DAN?

1.

YOC bundelt de gecureerde kunstenaars op youngcollectors.be. De site zal gepromoot worden bij de vakpers, galeristen, curators en kunstverzamelaars. YOC ondersteunt, waakt over de kwaliteit en vormgeving, verzorgt je uploads en de promotie voor een optimale zichtbaarheid, maar vraagt geen commissie of verantwoording bij verkopen of contacten die voortvloeien uit YOC. Je blijft onafhankelijk en betaalt een jaarlijkse bijdrage.

2.

YOC organiseert actuele tentoonstellingen voor de YOC-kunstenaars in een professionele tentoonstellingsruimte. Voor de selectie en samenstelling wordt beroep gedaan op curatoren. YOC begeleidt, verzorgt de professionele omkadering en de verkoop, maar vraagt geen commissie. Je betaalt enkel een administratieve kost.

3.

Verder kan je als YOC-lid aan een verlaagd tarief deelnemen aan feedback- en infosessies ter bevordering van je zichtbaarheid en profilering als hedendaagse kunstenaar. Je wordt ondersteund en begeleid in de uitbouw van je artistieke loopbaan en ontmoet daarnaast andere kunstenaars waarmee je ervaringen kan uitwisselen.