YOC?

Je bent kunstenaar en je werk getuigt van talent, persoonlijkheid en diepgang. Je maakt gebruik van diverse kanalen om je werk te promoten en hebt een netwerk opgebouwd.

Toch kan het beter. Net als elke hedendaagse kunstenaar ambieer je een maximum aan zichtbaarheid. Je weet dat je een grote groep kunstliefhebbers niet bereikt. Je vervaagt in het kunstaanbod op internet en social media. De mogelijkheden om te exposeren zijn schaars.

Daarnaast heb je af en toe nood aan een gelijkgestemd klankbord, advies of feedback.

Als je je hierin herkent, kan je een aanvraag indienen om lid te worden van YOC, een gecureerd en professioneel platform voor actuele kunstenaars dat je zichtbaarheid en profilering een boost geeft.

WIE?

YOC is een initiatief van Galerie Dessers met als doel meer hedendaagse kunstenaars een toonkans te bieden, gestoeld op veertig jaar ervaring als intermediair op het vlak van beeldende kunst. YOC is een nevenproject dat volledig losstaat van de reguliere werking van de galerie en richt zich op beloftevolle, actuele kunstenaars.

Op zondag 22 september 2019 zal de galerie in Hasselt een vernieuwde tentoonstellingsruimte van 530m2 openen, bestaande uit 5 tentoonstellingssets waarvan een set van 120 m2 voorbehouden is voor tentoonstellingen met de gecureerde YOC-kunstenaars.

VOOR WIE?

Elke hedendaagse kunstenaar kan zich kandidaat stellen. Opleiding, ervaring of leeftijd zijn niet belangrijk. Alle media zijn toegelaten. Je werk wordt voorgelegd aan een adviesraad o.l.v. curator Hilde Van Canneyt en beoordeeld op authenticiteit, beeldtaal en persoonlijkheid. Bij een positieve feedback kan je lid worden van YOC.

EN DAN?

1.

YOC bundelt de gecureerde kunstenaars op youngcollectors.be. De site zal gepromoot worden bij professionelen en kunstverzamelaars. YOC ondersteunt, waakt over de kwaliteit en vormgeving, verzorgt je uploads en de promotie voor een optimale zichtbaarheid, maar is geen tussenpersoon in professionele contacten of verkopen en vraagt bijgevolg ook geen commissie. Je betaalt lidgeld en blijft onafhankelijk.

2.

YOC organiseert voor de gecureerde kunstenaars acht tentoonstellingen per jaar. Voor de selectie wordt beroep gedaan op externe curatoren. YOC begeleidt, verzorgt de professionele omkadering en de verkoop, maar vraagt geen commissie. Je blijft onafhankelijk en betaalt een bijdrage in de kosten.

3.

Verder kan je als YOC-lid aan een verlaagd tarief deelnemen aan infosessies ter bevordering van je zichtbaarheid en profilering als hedendaagse kunstenaar. Je wordt ondersteund en begeleid in de uitbouw van je artistieke loopbaan en ontmoet daarnaast andere kunstenaars waarmee je ervaringen kan uitwisselen.

LIDMAATSCHAP

Als YOC-lid, betaal je een bijdrage van 180 euro (excl. btw) per jaar, wat neerkomt op een investering van €15 per maand. Uiteraard krijg je hier een factuur van die je kan indienen als beroepskost.

 

KLIK HIER VOOR 3 X ZICHTBAARHEID